Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 18.11.2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, serek Haga, papryka świeża, czerwona, kawa mleczna. | Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty (z kaszą jęczmienną i ziemniakami). Makaron z twarogiem, masłem i cukrem, suszone jabłka „do chrupania”, sok wieloowocowy. |
Zapiekanki z serem żółtym i ketchupem, herbata z cytryną. | 1, 7 |
Wtorek 19.11.2024 |
Bułka z masłem, serek topiony „plasterek”, konfitura jagodowa, herbata. | Zupa: barszcz czerwony z makaronem. Żołądki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym, ryż na sypko, surówka z buraczków, jabłka i cebulki, sok jabłkowo–wiśniowy (tłoczony). |
„Mini pączusie”, mleko z kartonika, mandarynka. | 1, 7 |
Środa 20.11.2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna: „budyniowa”, powidła śliwkowe (b/cukru), herbatka owocowa. | Zupa: rosół z makaronem „zacierka”. Gołąbki w sosie pomidorowym ziemniaki z koperkiem, sok jabłkowy (tłoczony). |
Galaretka owocowa, ananas, bita śmietana (36%). | 1, 3, 7 |
Czwartek 21.11.2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z jajek i szczypiorku, kabanosy, ser żółty, ogórek świeży, kakao naturalne. | Zupa: kartoflanka krem z groszkiem ptysiowym. Wołowina w sosie pieczeniowym, kasza Bulgur na sypko, surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki, woda z cytryną. |
Jogurt truskawkowy (wyrób własny), chrupki kukurydziane (naturalne). | 1, 3, 7 |
Piątek 22.11.2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski „Goldy” na ciepło, ketchup, kawa mleczna. | Zupa: kalafiorowa z koperkiem. Medaliony rybne (wyrób własny), puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z selera, jabłka i marchewki, sok jabłkowo-gruszkowy (tłoczony). |
Jogurt „Fantazja”, banan. | 1, 3, 4, 7, 9 |