Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 16.06.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka mielona „królewska”, jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem, papryka czerwona świeża, sałata lodowa, kakao naturalne. | Zupa: jarzynowa z zieloną pietruszką. Kiełbaska „grillowana” w cebulce, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka „wiedeńska”, sok jabłkowo–wiśniowy (tłoczony). |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane naturalne, świeże truskawki. | 1, 3, 7 |
Wtorek 17.06.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka, wędlina, ser żółty, pomidor malinowy, ze szczypiorkiem, kawa mleczna. | Zupa: krupnik z ziemniakami, kiszona kapusta „do chrupania”. Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria na bazie jogurtu naturalnego, sok gruszkowy (tłoczony). |
Budyń śmietankowy z sokiem, świeże borówki. | 1, 3, 4, 7 |
Środa 18.06.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, płatki Nestle Corn Flakes, ciepłe mleko słodzone miodem naturalnym, suszone jabłka „do chrupania”. | Zupa: rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Fasolka po bretońsku z kiełbaską i mięsem, bułka pszenna, sok jabłkowo-brzoskwiniowy (tłoczony). |
Jogurt jagodowy (wyrób własny na bazie jogurtu naturalnego i mrożonych jagód), wafle deserowe. | 1, 7 |
Czwartek 19.06.2025 |
BOŻE CIAŁO | |||
Piątek 20.06.2025 |
DZIEŃ WOLNY PRZEDSZKOLE NIECZYNNE |