Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 18.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina: krakowska sucha, serek Haga, pomidor śliwkowy ze szczypiorkiem, kakao naturalne. | Zupa: krupnik z zieloną pietruszką. Pancakes z syropem klonowym, surówka z tartej marchewki, sok gruszkowy (tłoczony). |
Zapiekanki z pieczywa tostowego z serem i ketchupem, jabłko. | 1, 3, 7 |
Wtorek 19.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna: płatki owsiane „górskie”, miód naturalny, herbatka owocowa. | Zupa: barszcz biały z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, woda z cytryną. |
Kruche ciasteczka, maślanka owocowa, pomarańcza. | 1, 3, 7 |
Środa 20.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica smażona na maśle, pasztetowa podwędzana, ogórek kiszony, serek topiony „trójkącik”, kawa mleczna. | Zupa: rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Kurczak w „potrawce”, ryż na sypko, surówka „wiosenna” z białej kapusty, sok jabłkowo-malinowy (tłoczony). |
Budyń śmietankowy z sorbetem truskawkowym (wyrób własny). | 1, 3, 7 |
Czwartek 21.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, twaróg ze śmietanką i szczypiorkiem, ser żółty, papryka czerwona, świeża, kakao naturalne. | Zupa: ogórkowa z koperkiem. Medaliony rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłka i marchewki, sok jabłkowo-brzoskwiniowy (tłoczony). |
Drożdżówki półfrancuskie, mleko z kartonika, winogrono. | 1, 3, 4, 7, 9 |
Piątek 22.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło, bawarka. | Zupa: jarzynowa zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem i kapustą, sok wieloowocowy. |
Jogurt bananowy (wyrób własny), słomka ptysiowa. | 1, 7 |