Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 17.03.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica „Dziadka”, serek Almette z pomidorami, papryka świeża czerwona, konfitura truskawkowa, kawa mleczna. | Zupa: rosół z ryżem i zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem i kiszoną kapustą, sok wieloowocowy. |
Kaszka manna z brzoskwiniami. | 1, 7 |
Wtorek 18.03.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna: płatki owsiane „górskie”, powidła węgierkowe (bez cukru). | Zupa: zupa pomidorowa z makaronem zacierki. Schab w sosie pieczeniowym, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą, sok jabłkowy (tłoczony). |
Bułka mleczna, maślanka owocowa, kiwi. | 1, 3, 7 |
Środa 19.03.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina: salami Italiano, jajko gotowane, pomidor malinowy ze szczypiorkiem, serek topiony „plasterek”, kakao naturalne. | Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem. Klopsiki w sosie pomidorowym, ryż na sypko, surówka „wiedeńska” z białej kapusty, woda z cytryną. |
Jogurt bananowy (wyrób własny), słomka ptysiowa. | 1, 3, 7 |
Czwartek 20.03.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, kawa mleczna. | Zupa: żurek i ziemniakami. Makaron z masłem, twarogiem i cukrem, sok jabłkowo-brzoskwiniowy, suszone jabłka do chrupania. |
Bułka fitness z masłem i żółtym serem, pomidorki koktajlowe, herbata. | 1, 7 |
Piątek 21.03.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, twaróg ze śmietanką i szczypiorkiem, wędlina, serek topiony „trójkącik”, ogórek świeży, bawarka. | Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną. Paluszki rybne smażone, puree ziemniaczane, surówka z modrej kapusty, sok jabłkowo–wiśniowy. |
Mini pączusie, mleko z kartonika, pomarańcza. | 1, 3, 4, 7 |