Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 15.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet „Wierzejki”, ogórek świeży ze szczypiorkiem, serek Almette mini, miód pszczeli, kakao naturalne. | Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami i koperkiem. Jajko sadzone, ziemniaki z zieloną pietruszką, marchewka juniorka z masłem i tartą bułką, sok jabłkowy (tłoczony). |
Serek waniliowy, wafle ryżowe, winogrono. | 1, 3, 7 |
Wtorek 16.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina „Szynkowa”, twaróg ze śmietanką i czosnkiem, papryka świeża, czerwona, kawa mleczna. | Zupa: kaszubska. Medaliony z mięsa mielonego, ziemniaki z koperkiem, surówka z pora, sok jabłkowo-gruszkowy (tłoczony). |
Jogurt truskawkowy (wyrób własny na bazie jogurtu naturalnego), chrupki kukurydziane naturalne. | 1, 3, 7 |
Środa 17.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, „deska serów”, pomidor malinowy ze szczypiorkiem, rzodkiewki, kakao naturalne. | Zupa: pomidorowa z ryżem. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza Bulgur na sypko, surówka z czerwonych buraczków, sok jabłkowo-wiśniowy (tłoczony). |
Budyń z sorbetem jagodowym (wyrób własny). | 1, 7 |
Czwartek 18.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, płatki Nestle Corn Flakes, powidła węgierkowe bez cukru, herbatka owocowa. | Zupa: marchewkowa krem z groszkiem ptysiowym. Udko kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem, surówka wiedeńska, woda z cytryną. |
Bułka mleczna, maślanka owocowa, banan. | 1, 7 |
Piątek 19.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski „Goldy” na ciepło, ketchup, kawa mleczna. | Zupa: rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Filet rybny, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, sok wieloowocowy. |
Torcik na bazie biszkoptów i serka waniliowego, z galaretką owocową, bita śmietana 36%, borówki. | 1, 3, 4, 7 |